Lépjünk, hogy ne lépjünk bele! Hegyvidéki Önkormányzat 1238812388123881238812388
A kampányrólÚj kukákŐk is mellénk álltakEgészségügyi kockázatokKapcsolódó cikkek

Új kukák

Köszönjük a hegyvidékieknek azt a több ezer szavazatot, amit 2012-ben a kutyapiszok elleni kampány első szakaszában adtak le arra vonatkozóan, hogy hol szeretnének új kutyapiszokgyűjtő szemetest látni a kerületben a meglévő helyszíneken felül.

A szavazás lezárultával az Önkormányzat összesítette a voksokat, és új, egyedi, funkcionális kukákat helyezett ki a legtöbb szavazatot kapott, valamint a már meglévő helyekre.

Az egyedi kukák formatervezésére a Hegyvidéki Önkormányzat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóit kérte fel. Az új design különlegessége abban rejlik, hogy az új kutyapiszokgyűjtő szemetes könnyen azonosítható, és különbözik minden hagyományos szemetesedénytől, mivel fontos szempont volt, hogy a tárolóba lehetőség szerint csak kutyaürülékkel teli zacskót lehessen beledobni, háztartási hulladék, PET palack ne kerülhessen bele. E kihívásnak eleget téve lett Kőrös Benedek másodéves hallgató terve a kiválasztott, amely alapján a 100 új kuka elkészült. 2013-ban és 2014-ben a hegyvidékiek kérésére további 100 db kuka került kihelyezésre.

A helyszínek listájáért kattintson ide
  3 lépés nem nagy dolog

 

Új kukák

Új kukák

3 lépés, nem nagy dolog. Ismerkedjen meg a Hegyvidék speciális kutyapiszokgyűjtő szemetesedényeivel!


Üzenjen kutyául!

Üzenjen kutyául!

Lepje meg ismerőseit egy eredeti "kutyanyelvre" fordított üzenettel!Aknakereső játék

Aknakereső játék

Az utcán hamarosan már nem kell aknakeresőt játszanod, de a játékban még mindig gyakorolhatsz.


Galéria

Galéria

Tekintse meg a kampány legemlékezetesebb pillanatait fotó- és videógalériánkban!Nyitólap  |  Honlap térkép  |  Üzenjen nekünk!  |  Aknakereső játék  |  Impresszum  |  Kapcsolat  |  Adatvédelem