Lépjünk, hogy ne lépjünk bele! Hegyvidéki Önkormányzat 1238812388123881238812388
A kampányrólÚj kukákŐk is mellénk álltakEgészségügyi kockázatokKapcsolódó cikkek

Kedves Érdeklődő!

Köszöntöm Önt a „Lépjünk, hogy ne lépjünk bele” kutyapiszok elleni, társadalmi célú kampány hivatalos weboldalán.

Az elmúlt évek lakossági kérései és visszajelzései eredményeképpen 2012. március 29-én útjára indítottuk azt a kezdeményezést, amelynek célja egy tisztább, kutyapiszokmentes Hegyvidék megvalósítása volt.

Számos hazai és nemzetközi vállalkozás, intézmény, valamint a sport, a média, a közélet világából jól ismert személyiség is a kampány mellé állt.

A kampány első szakaszában, március 29. és április 15. között, a kerület 6 forgalmas pontján színes, „Kutya WC” feliratú ajtókat helyeztünk ki, mintegy jelképeként annak, hogy a kutyaillemhely funkciót is ellátó közterület tisztántartása mindannyiunk közös érdeke. Az ajtókon személyesen, vagy a honlapon virtuálisan átlépve az itt élők is kifejezhették támogatásukat, elkötelezettségüket az ügy iránt.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt két hétben 12.051–en csatlakoztak kampányunkhoz. Nagyon sokan közülük arra is voksoltak, hogy hova kerüljenek ki új kutyapiszokgyűjtő szemetesek. Köszönjük szavazatukat, javaslataikat!

A szavazatokat összesítjük, és az Önkormányzat a kampány második lépéseként, a legtöbb jelölést kapott területekre hamarosan új, kifejezetten erre a célra kialakított kutyapiszokgyűjtő szemeteseket helyez ki.

 


 

Most már a kutyatartókon a sor, hogy megértsék, kutyáik „dolga” az ő dolguk. Nem az a „ciki”, ha valaki felszedi a kutyapiszkot, hanem, ha otthagyja. Annak, hogy egy gazdi minden kutyasétáltatáshoz visz magával gyűjtőzacskót, és feltakarít a kutyája után, természetesnek kell lennie, hiszen ez a felelős kutyatartás elengedhetetlen része.

Lépjünk együtt egy tisztább, kutyapiszokmentes Hegyvidékért!

Pokorni Zoltán
polgármester

 

Új kukák

Új kukák

3 lépés, nem nagy dolog. Ismerkedjen meg a Hegyvidék speciális kutyapiszokgyűjtő szemetesedényeivel!


Üzenjen kutyául!

Üzenjen kutyául!

Lepje meg ismerőseit egy eredeti "kutyanyelvre" fordított üzenettel!Aknakereső játék

Aknakereső játék

Az utcán hamarosan már nem kell aknakeresőt játszanod, de a játékban még mindig gyakorolhatsz.


Galéria

Galéria

Tekintse meg a kampány legemlékezetesebb pillanatait fotó- és videógalériánkban!Nyitólap  |  Honlap térkép  |  Üzenjen nekünk!  |  Aknakereső játék  |  Impresszum  |  Kapcsolat  |  Adatvédelem